Hercegovina

Dugi niz godina Invitto zastupa vinariju Hercegovina vino nastalu iz nadasve poznate i čuvene vinske kuće HEPOK, sa svojim vinima Žilavka i Blatina omiljenim još iz doba stare Jugoslavije. I danas su vina iz ove kuće na tržištu Srbije jedna su od najprodavanijih zbog svog izuzetnog kvaliteta i pristupačne cene.


Kao najveća vinarija u BiH, prerađivačkog i smeštajnog kapaciteta od 110.000 hl, Vinarija Čitluk poseduje preko 700 ha vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke, Blatine i Vranca, a poslednjih godina pojačanih i zasadima dve poznate svetske sorte Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Ukupna količina grožđa s ovih površina se prerađuje u vinariji pomoću najnovije vinarske opreme a vinarija takođe otkupljuje tržišne viškove Žilavke i Blatine sa celog hercegovačkog područja.

Žilavka Čitluk

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom

Žilavka Čitluk 0,75l

Žilavka je poreklom iz Mostarskog vinogorija i medju prvim je vinima čije je vrhunsko poreklo zaštićeno 1970.godine. Dobija se od Žilavke- autohtone sorte hercegovačkog podneblja. Raskošna, nežna, blagotvorna i izdašna prilagodila se i poistovetila sa sunčanim i kršnim ambijentom Hercegovine.

Degustacija: Jela sa školjkama ili rakovima, belo meso, riba na žaru ili lešo, jagnjećim mesom, specijaliteti od pilećeg ili ćurećeg mesa
Gastro savet: Odlično ide uz salate, grilovano belo meso sa začinskim biljem, kuvanu i grilovanu ribu, školjke, srednje-jake sireve.
Hercego Žilavka

Kvalitetno suvo belo vino sa geografskim poreklom

Hercego Žilavka 1l

Žilavka je poreklom iz Mostarskog vinogorija i medju prvim je vinima čije je poreklo zaštićeno 1970.godine. Dobija se od Žilavke - autohtone sorte hercegovačkog podneblja. Raskošna, nežna, blagotvorna i izdašna prilagodila se i poistovetila sa sunčanim i kršnim ambijentom Hercegovine.

Degustacija: Žuto zelenkaste boje, prepoznatljive sortne arome, punog i harmoničnog ukusa.
Gastro savet: Odlično se slaže uz plodove mora, ribu, sir, pršutu, belo meso, jagnjetinu s ražnja, teleći odrezak..
Hercego Žilavka

Kvalitetno suvo belo vino sa geografskim poreklom

Hercego Žilavka 0,187l

Žilavka je poreklom iz Mostarskog vinogorija i medju prvim je vinima čije je poreklo zaštićeno 1970.godine. Dobija se od Žilavke - autohtone sorte hercegovačkog podneblja. Raskošna, nežna, blagotvorna i izdašna prilagodila se i poistovetila sa sunčanim i kršnim ambijentom Hercegovine.

Degustacija: Žuto zelenkaste boje, prepoznatljive sortne arome, punog i harmoničnog ukusa.
Gastro savet: Odlično se slaže uz plodove mora, ribu, sir, pršutu, belo meso, jagnjetinu s ražnja, teleći odrezak..
Blatina Čitluk

Vrhunsko suvo crveno vino sa geografskim poreklom

Blatina Čitluk

Blatina je stara authtona sorta poreklom iz Hercegovine . Boje je tamnog rubina sa granitnim sjajem. Vino je bogato, puno i suvo, velike pitkosti. Kao vino sa juga poseduje zadovoljavajuću koncentraciju kiselina

Degustacija: Sam ukus ovog vina je prefinjen i sofisticiran, ali bogat i topao,pun i osvezavajuci sa snaznim i komleksnim telom. Na mirisu se izdvajaju mirođijsko bilje i vocni tonovi. Raspoznaju se i arome suvih šljiva, grožđa i suvih smokava, dok se u tragovima mogu osetiti i tonovi vanile, rogača, badema i čokolade
Gastro savet: Hladna predjela poput goveđeg i svinjskog pršuta, jaki sirevi, zatim jača jela od mesa, divljač, razna pečenja, riblji paprikaš.
Hercego Blatina

Kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom

Hercego Blatina 1l

Blatina je stara authtona sorta poreklom iz Hercegovine . Boje je tamnog rubina sa granitnim sjajem. Vino je bogato, puno i suvo, velike pitkosti.

Degustacija: Tamnije, delimično intenzivne rubin crvene boje sa nešto svetlijim refleksima na rubovima, konzistentno. U nosu čisto, delimično intenzivno, vinozno, deluje još mlado. Otvara se vrlo brzo tako da se već u drugom momentu oseća voćnost, sortnost i kompleksnost. Osim vrlo prepoznatljivog mirisa na zrelu šljivu naziru se i note crvenog šumskog voća, kasnije se pojavljuju i začinske nijanse, duvan, rogač i klinčići. Miris je vrlo dobar i trajan. Ukus je sa dosta svežine, suv, blago gorkast, topao, punijeg tela, tanini blago stežu. Voćno začinski spektar oseti se i u ustima.
Gastro savet: Dobro prija uz pečenu teletinu, goveđi odrezak, jela od divljači, ribu s roštilja i prženu, pršutu, sušenu govedinu i sir.
Hercego Blatina

Kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom

Hercego Blatina 0,187l

Blatina je stara authtona sorta poreklom iz Hercegovine . Boje je tamnog rubina sa granitnim sjajem. Vino je bogato, puno i suvo, velike pitkosti.

Degustacija: Tamnije, delimično intenzivne rubin crvene boje sa nešto svetlijim refleksima na rubovima, konzistentno. U nosu čisto, delimično intenzivno, vinozno, deluje još mlado. Otvara se vrlo brzo tako da se već u drugom momentu oseća voćnost, sortnost i kompleksnost. Osim vrlo prepoznatljivog mirisa na zrelu šljivu naziru se i note crvenog šumskog voća, kasnije se pojavljuju i začinske nijanse, duvan, rogač i klinčići. Miris je vrlo dobar i trajan. Ukus je sa dosta svežine, suv, blago gorkast, topao, punijeg tela, tanini blago stežu. Voćno začinski spektar oseti se i u ustima.
Gastro savet: dobro prija uz pečenu teletinu, goveđi odrezak, jela od divljači, ribu s roštilja i prženu, pršutu, sušenu govedinu i sir.
Žilavka Barrique

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom

Žilavka Barrique

Poseban stil vina, nesvakidašnja Žilavka

Saznaj više: Vinogradarstvo&Vinarstvo Dobijena je metodom “sur lie”, odležavanjem i zrenjem na autohtonim kvascima u hrastovim barrique buradima.
Degustacija: Naglašene je viskoznosti te bogate i duboke zlatne boje. Zreli mirisi breskve, kruške i tropskog voća izmiješani su sa aromama vanile, karamela i dima. Puno slasno, zaobljeno i kompleksno vino.
Gastro savet: Najbolje pristaje uz jela sa roštilja, ribu s žara, jagnjetinu sa ražnja, razne odreske…
Kameno Vino Čitluk

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom

Kameno Vino Čitluk

Proizvodi se od 1990.godine i pravi je primer borbe čoveka i prirode u najnepristupačnijem delu Mostarskog vinogorja. Ovo vino je u suštini kupaža dve autohtone sorte grožđa: žilavke (oko 90%) i bene (oko 10%) odgajane na surovim Hercegovačkim kamenjarima.

Saznaj više: Vinogradarstvo&Vinarstvo Kameni vinogradi se nalaze u veoma nepristupačnom delu na visini od 200-220 m iznad nivoa mora.Na kamenim padinama sunce nemilosrdno prži pa je izražena specifična mikro-klima povezana sa nedostatkom vode.
Degustacija: Vino je žuto- zelenkaste boje,odlično izbalansirano. Na prvi utisak se vrlo primećuju arome orašastih plodova koje dominiraju nad mirisima zrelih dinja i breskvi,dok ceo buke prožima citrusna nota. Postepeno se oslobađaju arome grejpa i zelene jabuke.
Gastro savet: Plemenita riba ,jagnjetina ,sir,rižoto sa plodovima mora ,jela sa belim mesom i blagim sirevima, razne vrste paste Zemlja porekla: Bosna i Hercegovina
Teuta Trnjak Crveno Vino

Vrhunsko crveno vino

Teuta Trnjak

Bogat i kompleksan ukus sa raznovrsnim začinskim aromama: klinčić, vanila i cimet, potom zrele arome ribiza, maline, višnje i pekmeza od šljiva. Blagim pomeranjem čaše oduševiće vas herbalne note i ponovno obilje začinskih aroma.

Degustacija: Konzumira se na temperaturi od 18-20 °C.
Gastro savet: Idealna je kombinacija sa pikantnim sirevima, pršutom, ribom s roštilja, telećim i svinjskim pečenjem, odrescima, janjetinom s ražnja i jače začinjenim jelima.
Teuta Zilavka Selekcija Belo Vino

Vrhunsko belo vino

Teuta Žilavka Selekcija

Ukus je izvrstan, kompleksan ali izvanredno skladan. Alkohol mu daje snagu, kiseline svežinu, manji ostatak neprevrelog šećera slatkoću, a suvi ekstrakt bogatstvo. Zrele voćne arome breskve, banane, ananasa, jabuke, potom slede arome suvog voća; smokve, marelice, datulje, zatim su primetni mirisi badema, vanile i meda.

Degustacija: Konzumira se na temperaturi od 12-14 °C.
Gastro savet: Sjajno se uparuje sa zrelim sirom, pršutom, plodovima mora, škampima, tunom, belom i plavom ribom, telećim i jagnjećim pečenjem, ali jako dobro se slaže i uz slatki desert.
Teuta Blatina Crveno Vino

Vrhunsko crveno vino

Teuta Blatina

U početku obiluje začinskim notama, a potom sledi eksplozija voćnih aroma suvih šljiva, višanja i šumskog voća.

Degustacija: Konzumira se na temperaturi od 18-20 °C.
Gastro savet: Savršeno ide sa pikantnijim i zrelijim sirevima, uz ribu, dobro začinjena jela od tamnog mesa, gulaš i specijalitete od divljači.
Teuta Vranac Crveno Vino

Vrhunsko crveno vino

Teuta Vranac

Obiluje začinskskim i dimljenim nota, jako bogat ukus, izvanredne gustoće, vrlo slasno i pitko. 

Degustacija: Konzumira se na temperaturi od 18-20 °C.
Gastro savet: Izvrsno se slaže uz pršutu, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, i riblji paprikaš.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.