Plantation Rum

Prateći navike hedonista koji kvalitetan rum piju lagano, iz užitka i kojima su poreklo i kvalitet brenda podjednako važni kao i sam kvalitet i cena, uspostavili smo saradnju sa Maison Ferrand kompanijom koja je na nas prenela svoju dugogodišnju strast u kreiranju premium spirita, među kojima su Plantation, dvostruko odležali premium, rumovi.


MAISON FERRAND KOMPANIJA

Jedna je od vodećih svetskih proizvođača vrhunskih brendova koji se distriburiaju u više od 68 zemalja širom sveta. Kompaniju je osnovao Aleksandar Gabrijel, 1989. godine sa ciljem da očuva tradicionalni način proizvodnje. Samo 3 godine kasnije predstavio je Plantation rumove koji se razlikuju od ostalih jer sazrevaju dvostruko - kroz dvostepeni proces starenja.

pročitaj zanimljivosti
Plantation 3 Stars Rum

BAR KLASIK BELI RUM

Plantation 3 Stars

Plantation 3 Stars rum sastoji se od istorisjkih sirovina proizvedenih na Karibima, uz kombinaciju tri glavna područja - Barbados (twin coloumn i pot still), Jamajka (coloumn still) i Trinidad (pot still). Primetni su bogati i nežni mirisi smeđeg šećera, meda, zrna kafe a potom i mirisi vanile i karanfilića. Ima gorko-sladak i lagan ukus, sa primesama tamne čokolade i brzom završnicom. Najbolji je u svojoj biljnoj kategoriji.

Degustacija: Idealan je za pravljenje dobro poznatog Daiquiri koktela.
Plantation Original Dark Rum

BOGAT I AUTENTIČAN RUM

Plantation Original Dark

Bogat i intenzivan stil koji dolazi sa Jamajke i Barbadosa i to sa njihovim posebnim notama šljive, banane i vanile. Ukus je posebno unapređen pažljivim mešanjem i dodatnim sazrevanjem koje se odvija u Francuskoj. Tako nastaje kompleksna baza i punoća ukusa sa aromama cimeta i karanfilića, čije dimljene note doprinose njegovoj bogatijoj teksturi. Sam miris daje note crnog bibera, cimeta, pečene trešnje i suve šljive.

Degustacija: Idealan je partner za pravljenje koktela!
Plantation O.F.T.D. Overproof

BAR KLASIK

Plantation O.F.T.D. Overproof

Old Fashioned Traditional Dark je snažna kreacija ruma! Pažljivo je osmišljen od strane Aleksandra Gabriela u saradnji sa renomiranim stručnjacima za rum. Ovaj overproof rum ima bogat i snažan ukus ali i sam sadržaj alkohola – čak 69%. Pravi je predstavnik aromatičnog spoja sa Barbadosa, Jamajke i Gvajane. Ima intenzivne i vrlo precizne mirisne note kafe, narandže, šljive i tartufa.Degustacija: Savršen je za pravljenje tiki koktela.
Plantation Pineapple

RUM SA KARAKTEROM

Plantation Pineapple

Bogat i ukusan miris osvojiće vas, uz naglašene dimljene note i arome tropskog voća, ananasa, kore citrusa i blagim primesama karanfilića. Tokom ispijanja, na nepcu se stvara struktuiran, prijatan osećaj zrele banane, ananasa i začina u vidu dimljene završnice.Degustacija: Idealan je za pravljenje dobro poznatog Daiquiri koktela.
PLANTATION XAYMACA

100% POT STILL JAMAJKANSKI RUM

Plantation Xaymaca

Izuzetna tehnologija omogućila je da san postane stvarnost - tako je osnivač destilerije, uspeo da napravi 100% čist blend ruma sa Jamajke, pot still destilacijom. Sam miris deluje prilično kompleksno, blago nadimljeno, mesnato i mogu se osetiti voćne, biljne i začinaste note. Tu je i vanila koja se postepeno otvara i koja podseća na vanilu pečenog peciva. Zatim, osećaju se mirisi kuvane banane, kore pomorandže i zrelog ananasa.
Degustacija: Pije se čist baš kao i suvi viski, sa velikom kockom leda u čaši ili sa nekoliko kapi vode, nakon čega otpušta svoje zlatne arome, posebno one malo nadimljene. Sjajan je i u kombinaciji sa koktelima kao što je Xaymaca Collins.
PLANTATION  FIJI 2009

VINTAGE RUM INTENZIVNOG UKUSA

Plantation Fiji 2009

Dolazi iz destilerije koja se nalazi u Tihom okeanu na ostrvu Fidži. Predstavlja savršen spoj i “pot” i “coloumn” stilova destilacije. “Vintage” rum, destilovan 2009. godine, odležao je čak 7 godina na ostvru Fidži i dodatne 2 godine u Ferrand buradima u Francuskoj. Veoma je intenzivnog ukusa, obogaćen aromama poput vanile, karamele, kakaa, đumbira, kao i dunje, lešnika i kokosa.Plantation XO 20th Anniversary

MEŠAVINA EKSTRA-ODLEŽALIH RUMOVA

Plantation XO 20th Anniversary

U čast 20. Godišnjice Aleksandra Gabriela kao master blendera, kreiran je Plantation XO 20th Anniversary rum, koristeći mešavinu ekstra-odležalih rumova sa Barbadosa. Najpre odležava, nekoliko godina, u burbon buradima na Barbadosu, zatim u buradima preko okeana plovi na jugozapad Francuske gde dalje odležava u malim francuskim Ferrand hrastovim buradima.

Ovaj dvostruki proces odležavanja daje mu neverovatnu glatkoću i složenost te na nepcu otkriva arome čokolade, vanile, zrele banane, prženog kokosa uz suptilne note svežeg manga.

Degustacija: Idealan je za uživanje kada se pije čist.

DVOSTEPENI PROCES STARENJA

Prva faza odvija se u Tropima a završna u Francuskoj, u njihovim Ferrand hrastovim buradima koji dodaju ovim rumovima nežne taninske nijanse gde razvijaju svoju finoću i strukturu. Aleksandar koristi svoj tzv. “Petites Eaux” metod koji se sastoji u odležavanju vode u buretu u kojem je prethodno odležao rum. Zatim se ta “stara” voda dodaje u rum, isparava i tako se dobija savršeno integrisan Plantation rum. Tokom odležavanja u burbon buradima rumovi dobijaju posebne mirisne note vanile i kokosa.

 

NASTANAK PLANTATION PINEAPPLE RUMA

Nastao je u čast liku (Reverend Stiggins) kojeg je stvorio Čarls Dikens, u filmu “Pickwick Papers“, čije je omiljeno piće bilo baš “rum od ananasa”.  

Ljuske ananasa Kraljica Viktorija ubacuju se u beli rum (Plantation 3 Stars) i odležavaju oko nedelju dana. U međuvremenu, plod ananasa se odvojeno ubacuje u tamni rum (Plantation Original Dark) i stoji oko 3 meseca. I destilat i voćna infuzija se zatim sjedinjuju i mešaju zajedno, stvarajući bogatu i ukusnu aromu od ananasa, naglašenu sa dimljenim i notama karanfilića.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.