Compass Box The Peat Monster

U potrazi za visoko kvalitetnim škotskim viskijima, odabrali smo višestruko nagrađivanu Compass Box Whisky kompaniju u kojoj je jedina granica isključivo njihova mašta. Nismo ostali imuni na njihove eksperimente sa mešanjem ukusa različitih maltova iz različitih oblasti Škotske, a sigurni smo da nećete ni vi.


COMPASS BOX DESTILERIJA

 

Compass Box destilerija bavi se blendiranjem single malt viskija i predstavlja neku vrstu radionice za viski. Nabavlja mlade i odležale single malt i single grain viskije od nekih od najboljih destilerija u Škotskoj što joj omogućava širok spektar ukusa i stilova.

U njenoj “blending room” u Londonu kreiraju se novi ukusi koji se dalje prenose u njihove boce. Neke mešavine viskija odležavaju u čitavom nizu različitih vrsta buradi kako bi se dobili određeni profili i ukusi. Proizvodi koje Compass Box destilerija napravi su limitirani i traju dok ima zaliha, potom se prave nove mešavine kao i same etikete.

pročitaj zanimljivosti
Compass Box The Peat Monster Blended Malt

DIMLJENI VISKI BOGATOG UKUSA

Compass Box The Peat Monster Blended Malt

Dobro izbalansiran mešani viski sa aromama treseta i dima, karakterističnim za ostrvo Islay i sa dodatkom voćnih i slatkih nota.
Pravi se u prirodnoj, svetlo žutoj boji i pretežno je namenjen za ljubitelje dimljenih viskija bogatog ukusa.

U njemu se nalaze različiti maltovi i to: Laphroaig, Ledaig, Caol Ila, Ardmore, Clynelish, Teaninich, Dailuaine. Očaraće vas sa izuzetnom balansiranim i visoko pitkim ukusom od treseta.

Degustacija: Poželjno je da se konzumira u kasnijim večernjim satima i to kao dižestiv.
Gastro savet: Sjajan je u kombinaciji sa blue vein sirevima.

RAZNOVRSNE AROME

 

Odiše raznovrsnim aromama treseta, dima, lista duvana, joda, citrusa, morske soli, nugata, kreme od vanile ali u sebi ima i blago floralne arome. Ideja ukusa Peat Monstera jeste da izbalansira prelepu tresetnu, zadimljenu aromu i ukuse sa voćnim i sladnim ukusima.

 

VISOKO NAGRAĐIVAN DIMLJENI VISKI


O uspešnosti i kvalitetu ovog blended malt viskija govori podatak da je John Glaser, osnivač destilerije, četvorostruko nagrađivan od strane viski magazina i to kao “Inovator godine” i da je osvojio preko 60 medalja i nagrada od 2000. godine.

 

TAJNA MEŠAVINA


Proizvođač viskija John Glaser ručno odabira burad iz najboljih destilerija u Škotskoj u cilju stvaranja inovativnih i ukusnih viskija koji obuhvataju svaki stil viskija koji Škotska može da ponudi.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.