Carpano Vermouth

Govorili su nam da je to potpuno drugačije iskustvo za čula i da je to je prvi vermut ikada napravljen. Videli smo da je svuda po svetu obavezan asortiman svakog ozbiljnog bara i da su ovi vermuti sastojak najkvalitetnijih koktela. Kada smo ih probali, bila je to ljubav na prvi pogled (gutljaj). Morali smo da omogućimo i našim kupcima da uživaju u ovim softisitcarinm pićima i tako je sve počelo…


VERMUTI SA DUGOM TRADICIJOM - IZ 18. I 19. VEKA

Carpano Antica Formula, pored uobičajenog komercijalnog pakovanja se proizvodi i u limitiranoj seriji koja se prodaje u vrlo vrednim, ručno duvanim staklenim bocama.

Na svakoj boci ovog pića nalazi se replika originalne etikete iz 1786. godine. Punt e Mes je legenda sam za sebe! Priča kaže da je 1870. godine jedan broker na berzi usred debate sa kolegama tražio vermut obogaćen sa pola doze Kuina likera, pa je viknuo Punt e Mes koristeći dijalekt piemonta. I tako je sve počelo… Izraz se ustalio među mušterijama, a piće postalo omiljeno.

Carpano Punt E Mes

Vermut

Carpano Punt E Mes

Punt e Mes ima zlatno oranž boju sa nijansama topaza i aromom mešanog bilja, sa primesama Kuina, karamele i karanfilića.. Odličan je kada se služi sa korom pomorandže, a perfektan je i kao baza mnogim koktelima.

Carpano Antica Formula

Vermut

Carpano Antica Formula

Carpano Antica Formula je izuzetan italijanski vermut, zapravo prvi vermut ikada napravljen destilacijom belih vina. Njegovom izuzetom ukusu i bogatoj aromi doprinose posebno birane vrste planinskog bilja.

Savršen je da se pije hladan kao aperitiv ili posle jela. Takođe predstavlja i neizbežan sastojak mnogih odličnih koktela kao što je Negroni ili Americano.Među poslednjim fantastičnim kreacijama je i “Princ od Velsa” koktel, jedno od najpopularnijih pića u prestižnom Rivoli baru u londonskom hotelu Ritz.

Carpano Bianco

BELI VERMUT – SLADAK, SA KARAKTERISTIČNIM MIRISOM

Carpano Bianco

Beli, slatki vermut sa bogatim i osvežavajućim ukusom. Mirisi i mineralne osobine mešavine vina u Bianco vermutu poboljšane su začinjenim i citrusnim notama.

Slamnato žute boje, gotovo se igra sa našim čulima. Glavni sastojci su gorka narandža, muškantni orašćić i cimet koji ovom vermutu daju posebne začinjene note.

Saznaj više: Ukus je u osnovi sladak ali tu slatkoću gotovo odmah zamenjuju kompleksne, pomalo gorke i pre svega, organske note koje ga čine omiljenim u svakoj prilici.
Degustacija: Pije se kao aperitiv sa ledom i kriškom limuna ili limete. Takođe je i glavni sastojak različitih koktela poput: „Carpano Fizz“, "Corpse Reviver no. 2", "Carpano Bianco Tonic" ili "Widow's kiss".
Carpano Classico

KLASIČNI ITALIJANSKI VERMUT, CARPANO STIL

Carpano Classico

Predstavnik je pravog klasičnog italijanskog vermuta - sa notama citrusa koje ostaju na nepcu. Njegov gorko-slatki ukus savršeno je izbalansiran, posebno zahvaljujući svežini gorke narandže i prženog šećera, koji ovom piću daje i posebnu boju – braon-crvena sa narandžastim nijansama topaza.

 

Saznaj više: Topao i složen miris sa biljnim notama, omogućava mu poseban karakter u kombinaciji sa drugim pićima. Primetne su mirisne note meda, melasa, blage vanile, kardamoma i cimeta. Završnica ima gorku notu južnog voća.
Degustacija: Preporuka je da se pije sa ledom i kriškom narandže. Neizostavan je kao glavni sastojak u koktelima kao što su: "Americano", "Negroni" ili "Diplomat".
Carpano Dry

NOVI KLASIK ITALIJANSKOG VERMUTA

Carpano Dry

Spada u kategoriju suvog pića, jer sadrži manje šećera od ostalih vrsta vermuta. Koriste se odabrana i kvalitetna italijanska vina zahvaljujući kojima ima postojanu aromu.

Jedan od glavnih sastojaka je izuzetno lekovita biljka – peleni kao i „Cretan dittany“ – biljka sa ostrva Krit koja apsorbuje so i jod iz obližnje morske vode i daje mu karakteristično bogat ukus.

 

Saznaj više: Ima mirisne note kandiranog voća, egzotičnog cveća, korijandera, tamjana i esencijalnog limunovog ulja. Prvo ćete osetiti ukus vrhunskog kvaliteta vina (tzv. vinska komponenta vermuta) i primetićete postojanje izraženog ukusa citrusnog voća i zelene jabuke.  
Degustacija: Predlog je da se pije „čist“ ohlađen ili sa ledom. Takođe je odličan da se kombinuje sa italijanskim aperitivnim koktelima: „Italian Dry Cocktail“ i „Vesper“.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.